Cea mai frumoaza zi a saptamanii este cea in care merg la nunta si vad implinirea evenimentului pe care mirii l-au planuit, impreuna cu mine de cele mai multe ori, si gravitez in jurul lor doua treimi de zi.
A doua cea mai frumoasa zi este cea in care ma asez la calculator, aleg fotografiile preferate, le editez si vi le arat.
Este ziua in care spun povestea lor si va arat un rezumat destul de larg al evenimentului, din punctul de vedere al celui care trebuie sa rasfoiasca 70-80 de imagini, dar sarac din punctul meu de vedere, pentru ca sunt atat de multe momente minunate intr-o nunta si este pacat sa nu fie fotografiate si aratate lumii.
Spre sfarsitul acestui sezon mi-am dat seama de un ceva, cu toate ca pandemia a incurcat foarte multe planuri si a daunat foarte mult nuntilor, a facut un lucru foarte important pozitiv (scuzati cuvantul, nu e o aluzie amuzanta), a scos nuntile si evenimentele sociale din rutina.
Daca inaitne nunta era acel eveniment pe parcursul caruia mirii abia apucau sa manance si trebuiau sa socializeze pe rand cu toti invitatii, cunoscuti sau semi-cunoscuti, acum familia si prietenii au fost adusi in primul plan iar emotia zilei nuntii care in sfarsit a venit si s-a putut realiza, este pe primul plan.
Nuntile nu se mai simt ca obligatii, nu se mai fac de nevoie sau pentru ca trece timpul peste relatie, se simt ca evenimente facute din inima si traite din plin.
Bisericutele mici in care slujesc preoti cu har au luat locul catedrarelor impunatoare cu nunti facute la minut, restaurantele cochete au luat locul halelor de nunti in care zeci de ospatari carau frenetic farfurii, chiar si in timpul dansului mirilor, mirii fericiti si emotionati au luat locul mirilor stresati si obositi care alearga cu paharul in mana ca sa primeasca invitatii.
Fara pandemie nu as fi ajuns sa ii fotografiez pe Marius si Raluca, miri cu care am discutat prima data acum 2 ani, cred, dar am fost ocupat. Ei au gasit alt fotograf dar nevoiti fiind, au reprogramat, fotograful respectiv a fost la randul lui ocupat si universul a facut ca noi sa petrecem impreuna ziua nuntii.

You may also like

Back to Top